Зеленський: Російські ЗМІ почали писати про авіаудар у Краматорську, коли ракети ще були у повітрі

Глава держави навів аргументи, що доводять причетність Росії до загибелі 50 мирних українців.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що обстріл залізничного вокзалу в Краматорську є черговим воєнним злочином Росії, відповідальність за який Москва намагалася перекласти на Україну. Про це йшлося у його зверненні до українців.

- Російські війська сьогодні вранці завдали ракетного удару по залізничному вокзалу в Краматорську. 38 людей загинули на місці. Протягом дня у лікарнях померло ще 12 людей. Ми втратили п'ятьох дітей. У лікарні залишаються ще десятки тяжко поранених. Це черговий військовий злочин Росії, за який кожен, хто причетний до його скоєння, буде притягнутий до відповідальності, заявив Зеленський.

З його слів, російська сторона свою причетність до цього злочину видала сама. Як зазначив Зеленський, російські ЗМІ почали публікувати інформацію про завдання удару по Краматорську до того, як сталася трагедія.

- Російські державні пропагандисти так поспішали перекласти відповідальність за цей удар на українські сили, котрі випадково видали винність Росії. Агентство «РІА Новини» опублікувало новину, що удару по Краматорську завдано ще тоді, коли ракети були у повітрі. А напередодні інші російські пропагандисти розповсюджували погрози всім, хто рятувався з Донбасу залізничним транспортом, - наголосив він.

Глава держави повідомив, що низка країн уже засудили удар російськими військами по Краматорську і цей випадок має стати одним із звинувачень у трибуналі, який обов'язково відбудеться. Зеленський упевнений, що всі винні будуть покарані.