Кількість загиблих через удар по вокзалу Краматорська збільшилася до 50 людей, мешканців міста екстрено евакуюють

38 людей загинули на місці, 12 померли у лікарні.

ДСНС

Станом на 17:00 через удар армії Росії по вокзалу в Краматорську загинуло 50 людей, серед них - п'ятеро дітей. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"З 98 поранених, які були доставлені до медзакладів, 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків. Дванадцять із них померли у лікарні. 38 людей загинули прямо на вокзалі.
Російські окупанти мають бути покарані за всі свої злочини, які вони творять на нашій землі", - написав Кириленко.

Армія РФ вдарила по Краматорську ракетою "Точка У" близько 12:00. На вокзалі на той момент перебували 4 тисячі людей, які чекали на евакуаційні потяги та проводжали рідних.

Міноборони РФ заявили, що "вогневих завдань у армії РФ у Краматорську не було і не планувалося". Кремль наполягає, що не використовує "Точку У", але розслідувачі з Conflict Intelligence Team ще 6 березня писали, що їхня армія повернулася до застосування цього типу ракет. Саме "Точку У" російська армія використала на навчаннях поблизу білоруського кордону.

А В ЦЕЙ ЧАС

Усіх мешканців Краматорська терміново евакуюють

Мер Краматорська Олександр Гончаренко оголосив екстрену евакуацію всіх мешканців міста. Людей вивозитимуть у безпечні місця автотранспортом.

- Сьогодні починаємо екстрено евакуювати людей усім комунальним транспортом, усім приватним транспортом. Шукаємо водіїв. Десь 30-40 водіїв потрібно сьогодні – нам не вистачає 30 водіїв. Залучатимемо всіх небайдужих і бажаючих. Ми продовжуватимемо евакуацію автобусами в безпечніші місця, в які далі подаватимуться поїзди, - заявив Гончаренко під час брифінгу.

За його словами, евакуацію місцева влада планує проводити з різних локацій, щоб не робити велике скупчення людей.

У компанії "Укрзалізниця" повідомили, що на станції Краматорська поїзди не зупинятимуться. Наразі планується здійснити евакуаційний рейс із Слов'янська до Ужгорода поїздом №45. Також очікують відправлення поїздів №274, 276, 278 та 92 до Львова, Чернівців, Тернополя та Одеси відповідно. Потяги рухатимуться в міру їхнього заповнення. Час не повідомляють публічно з міркувань безпеки.