В Офісі президента не змогли назвати приблизну дату наступних переговорів із Росією

Після Бучі змінилося емоційне тло, на якому вони ведуться.

President.gov.ua

Наступна дата очних переговорів України та Росії невідома. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив радник Офісу президента та член делегації Михайло Подоляк.

- На сьогодні є певна зміна переговорного фону у зв'язку з подіями у Київській області, Бучі і не лише – і це накладає певний відбиток. Це не питання власне ведення переговорів, а емоційне тло, на якому ці переговори ведуться. Українське суспільство зараз зі значно більшим негативом ставиться до будь-якої переговорної концепції, яка стосується РФ... Проте президент не раз уже казав, що переговорний процес має йти в будь-якому випадку, тому що він все-таки дозволяє вирішувати питання гуманітарних коридорів, обміну полонених. Тобто щоб спробувати все-таки в рамках переговорного процесу повернути Росію в адекватний стан з погляду правил та звичаїв ведення війни, - сказав він.

Онлайн-переговори продовжуються, зазначив Подоляк. Завдання робочої групи – визначити базові параметри визначеного Володимиром Зеленським документа щодо гарантій безпеки для України.

Останні очні переговори української та російської делегацій відбулися у Стамбулі 29 березня. 5 квітня президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю українським журналістам, що переговори з Росією після трагедії у Бучі стануть людським викликом.