Єрмак: Битва за Донбас буде ключовою у війні України та Росії

Чиновник нагадав, що ВСУ відстояли вже низку міст, але попереду чекає вирішальна битва.

President.gov.ua

Глава офісу президента Андрій Єрмак вважає, що бої на Донбасі стануть вирішальними, оскільки від них залежатимуть подальші дії війни Росії проти України. Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

- Битва за Донбас зараз буде ключовою у нашій вітчизняній війні. Ми вже вистояли у битві за Київ, Харків, Чернігів, Суми, Миколаїв та багато інших міст. Армія тримає Маріуполь. Але подальший перебіг війни з Росією визначить саме битва за Донбас, – заявив Єрмак.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну і в ній будуть задіяні тисячі одиниць військової техніки та озброєння. За його словами, судячи з того, як до цієї битви готується Росія, просто "локальної операції" очікувати не варто.

Як зазначив Кулеба, Росія має свій план, а Україна має свій. За його словами, результат битви вирішиться на полях бою за Донбас. Міністр закликав країни-партнери надати Україні військову допомогу та зазначив, що санкції лише завдають шкоди Росії, але не зможуть зупинити війну.