Президент: Після подій у Бучі військові РФ змінили тактику, намагаючись ховати тіла вбитих українців

Глава держави повідомив про тисячі зниклих громадян, яких ворог міг убити чи депортувати із країни.

President.gov.ua

Влада Росії злякалася реакції суспільства на військові злочини їх військовослужбовців у Бучі. у зв'язку із чим вирішили змінити тактику. Тепер російські окупанти намагаються приховати сліди "звірств", прибираючи з вулиць трупи своїх жертв. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців.

- У російському керівництві справді злякалися того, що гнів світу через побачене у Бучі повториться і через побачене в інших містах, звідки ми неодмінно виб'ємо окупантів. У нас є інформація про те, що російські військові змінили тактику та намагаються прибирати з вулиць та підвалів на захопленій території вбитих людей. Вбиті українці. Це лише спроба приховати докази і більше нічого, – заявив Зеленський.

Як зазначив президент, приховати докази скоєних злочинів у російських окупантів не вдасться, оскільки вони вбили велику кількість мирних українців. За його словами, українській стороні вже відомо про тисячі людей, які зникли безвісти.

- Але ж у них не вийде, бо вбили дуже багато. Не вдасться уникнути відповідальності. Ми знаємо вже про тисячі людей, які зникли безвісти. Ми знаємо вже про тисячі людей, які можуть бути депортовані в Росію, або вбиті. Інших варіантів їхньої долі немає, – сказав він.

Глава держави розповів, що зараз ведеться розслідування, під час якого будуть встановлені всі обставини щодо зниклих громадян та більшості військових злочинів Росії на території України.