У Міноборони роз'яснили, хто із військовослужбовців отримає до 100 тисяч гривень винагороди

На час воєнного стану для бійців ЗСУ призначено грошову надбавку, але не для всіх.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про виплату грошової винагороди для українських військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях. Мінімальна надбавка, яку можуть розраховувати бійці, становить 30 тисяч гривень. Ті, хто виконує бойові завдання – до 100 тисяч гривень. Про це пише " Аrmyinform ".

- Грошова винагорода виплачується всім категоріям військовослужбовців ЗСУ та інших силових відомств під час воєнного стану, включаючи строковиків. Її розмір складає 30 тисяч гривень щомісяця. Для військових, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів щодо національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах бойових дій, розмір такої винагороди збільшується до 100 тисяч гривень на місяць пропорційно їхньому часу участі, - зазначено в повідомленні.

Згідно з документом, максимальна сума винагороди виплачується військовослужбовцям, які виконують бойові завдання у районі ведення бойових дій, визначені вищим керівництвом.

- Також це можуть бути завдання з всебічного забезпечення угруповань Сил оборони держави в районі ведення бойових дій згідно з бойовими розпорядженнями, інші бойові або спеціальні завдання, бойові завдання з руху опору та завдання щодо ведення оперативної розвідки в районі ведення бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, - Роз'яснили в Міноборони.

Як зазначено у повідомленні, для отримання винагороди військовослужбовець має надати документи, що підтверджують участь у бойових діях. До них відносяться: бойовий наказ, журнал бойових дій, бойове повідомлення або постова відомість, а також рапорт командира підрозділу про його участь у бойових діях або виконання бойових завдань.

- Важливим нюансом також є те, що у наказах про виплату додаткової винагороди, виходячи з розміру 100 000 гривень на місяць, обов'язково вказуються підстави для його видання з посиланням на бойовий наказ (бойове розпорядження), - наголосили у відомстві.

Хто ще може отримати грошову винагороду:

У разі смерті військовослужбовця виплачується винагорода у повному розмірі за місяць, у якому він помер. Також допомогу передбачено для сім'ї загиблого військового у розмірі 15 мільйонів гривень. Ця сума розподіляється рівними частками усім членів сім'ї.