Міка Ньютон та Джон Ледженд на "Греммі" заспівали на підтримку України під акомпанемент бандуристки з Одеси

Під час виступу на екрані транслювали кадри українських біженців, які були вимушені тікати з дому від війни, та зачитала вірші поетеса Любов Якимчук.

Rich Fury/Getty Images для The Recording Academy

На церемонії музичної премії " Греммі " у Лас-Вегасі музикант Джон Ледженд присвятив пісню Україні. Співак заспівав у дуеті з українською виконавицею Мікою Ньютон, а акомпанувала їм бандуристка з Одеси Сюзанна Іглідан. Виступ артистів показали після відеозвернення президента Володимира Зеленського, в якому він закликав гостей та глядачів премії не мовчати про те, що відбувається в Україні.

Артисти виконали трек "Free", спеціально написаний Леджендом для церемонії:

- Я написав "FREE" після того, як тиждень дивився на жахливі кадри дикого, жорсткого вторгнення в Україну з боку режиму, якому немає жодного морального виправдання - немає права вбивати, підкоряти і брати в полон український народ, не мають права змушувати мовчати людей демократичної нації, - зазначив Джон у інстаграмі. - Я знаю, що не в змозі закінчити жодну з воєн піснею, але я мусив написати цю пісню як мою молитву, мій внесок у хор голосів, які закликають до миру та свободи для всіх людей. Я сподіваюся, що кожен з вас знайде свій спосіб приєднатися до цього хору. Хай ми заглушимо голоси та сили ненависті, нетерпимості та авторитаризму. Хай ми зробимо наш світ справді ВІЛЬНИМ, - наголосив він.

На сцену також вийшла українська поетеса Любов Якимчук, яка зачитала вірші зі своєї збірки "Абрикоси Донбасу". Весь цей час на екрані транслювали кадри українських біженців, які вимушені тікати з дому від війни.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від John Legend (@johnlegend)