Андрій Шевченко обурений словами голови ФІФА Інфантіно: В Україні не "конфлікт", а війна та геноцид

Футбольні чиновники дуже м'яко поставилися до російської агресії.

Павло ДАЦЬКОВСЬКИЙ.

Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко відреагував на слова президента ФІФА Джанні Інфантіно про війну, розв'язану Росією в Україні.

Напередодні на конгресі Міжнародної федерації футболу у Катарі глава організації назвав вторгнення російських військ в Україну "конфліктом". Якщо точніше, Інфантіно узагальнено і обтічно згадав про конфлікти взагалі, не згадуючи ні Росію, ні Путіна.

- Прошу всіх, хто має владу у цьому світі, всіх, хто обіймає важливі політичні посади – будь ласка, припиніть конфлікти. Заради наших дітей, заради нашого майбутнього, – сказав Інфантіно.

Після цього Інфантіно розкритикував багатьох людей з футбольних кіл України, у тому числі отримав відповідь від Шеви.

- Я хочу прокоментувати слова президента ФІФА Джанні Інфантіно, який назвав те, що відбувається в нашій країні, "конфліктом". Я не погоджуюся зі словами Інфантіно. Це ніякий не конфлікт, це справжня війна та геноцид українського народу з боку Росії, - цитує Шевченка слова Tribuna.com.

Раніше повідомлялося, що незважаючи на вторгнення військ РФ в Україну, ФІФА не стала на конгресі в Катарі розглядати питання виключення Росії зі списку членів організації - навпаки, дуже "своєчасно" зробила російську мову однією з офіційних робочих мов ФІФА. У той же час збірна Росії та футбольні клуби з РФ з початку березня виключені зі всіх змагань під егідою ФІФА.