Україна та Росія провели другий обмін полоненими, 86 українських захисників повернуться додому

Серед звільнених військовослужбовців – 15 жінок.

Росія звільнила 86 українських військовослужбовців у рамках обміну полоненими, який пройшов у Запорізькій області. Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

- Хороші новини із Запорізької області. Щойно відбувся обмін полоненими. 86 українських військових, у тому числі 15 жінок, уже у безпеці, - повідомив він.

Про звільнення 86 українських бійців із російського полону повідомила і міністр із питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук.

"За наказом президента Зеленського щойно відбувся другий обмін полоненими. Додому веземо 86 наших військовослужбовців! 15 із них – жінки! Звертаюся до всіх наших, хто ще в полоні: боротимемося за кожного з вас! Усіх повернемо додому. Тримайтеся!" - написала міністр у своєму телеграм-каналі.

З початку вторгнення Росії до України вже пройшло два обміни полоненими. Вперше обмін відбувся у форматі "десять на десять". Тоді Києву вдалося звільнити 10 українських військових та 19 наших моряків із рятувального судна "Сапфір", які були захоплені окупантами під час спроби врятувати прикордонників з острова Зміїний.