Пєсков заявив, що ЗСУ завдали авіаудару по Бєлгороду та це не створює "комфортних умов" для переговорів

Водночас у Держдумі вважають, що "атака" не вплине на переговорний процес, оскільки це "провокація".

Russian Emergencies Ministry/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що ЗСУ завдали авіаудару по нафтобазі в Бєлгороді. Це не створює "комфортних умов для продовження переговорів" РФ та України, процитувало його російське агентство ТАСС.

Пєсков повідомив також, що Володимиру Путіну доповіли про ситуацію у Бєлгороді. Спікер президента сказав, що у місті роблять “усі зусилля” для того, щоб пожежа на нафтобазі “після обстрілу ЗСУ” не позначилася на безперебійному забезпеченні регіону паливом.

Водночас, у Держдумі вважають, що "атака" на нафтобазу в Бєлгороді не вплине на переговорний процес Росії з Україною, оскільки це "провокація".

– Щодо мирних переговорів, то від окремо взятих провокацій наявність чи припинення цього переговорного процесу, на мою думку, не залежить, – сказав перший заступник голови комітету з міжнародних справ Дмитро Новіков у коментарі радіостанції « Говорить Москва ».

За даними МНС Росії, до обіду п'ятниці загасили половину із восьми резервуарів, що горять на нафтобазі в Бєлгороді.

Пожежа на нафтобазі у Бєлгороді розпочалася вранці 1 квітня. У мережі поширили відео, на яких удари завдають два вертольоти. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що жертв немає, постраждали двоє працівників нафтобази. За однією з версій, на відео Ка-52, яких немає на озброєнні України. Київ офіційно не коментував те, що сталося в Росії.

Бєлгород знаходиться за 40 км від кордону з Україною. Раніше в місті спалахнув склад боєприпасів. Влада України заявила, що це була самовільна детонація через нехтування технікою безпеки.

Вдень 1 квітня розпочався черговий раунд онлайн-переговорів України з Росією.