Гайдай: Ситуація на Луганщині загострюється, в область звозять російську техніку та чеченців

Чиновник вважає, що найближчим часом ворог спробує прорватися в районі Попасної та Рубіжного.

fakty.com.ua

На території Луганської області зафіксовано скупчення ворожих військ. Також противник звозить чеченців, вони перебувають на тимчасово окупованій території. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телемарафону.

- Обстановка дуже розжарюється. Ми фіксуємо, що дуже багато техніки привозять. Здебільшого, розвантажують у Дебальцевому і далі тягнуть до нашої області. Вже заїхали до області на тимчасово окуповану територію чеченці, – повідомив Гайдай.

За його словами, зараз росіяни використовують чеченців для загородження загонів проти мобілізованих, яких відправляють воювати проти України.

- Насправді наші вчора накрили артилерійським залпом близько 50 одиниць техніки та штаб чеченців розстріляли. Ніхто живим звідти не вийшов, - наголосив він.

Як зазначив чиновник, після достатнього накопичення військ росіяни можуть спробувати прорватися в районі Попасної та Рубіжного. За даними Гайдая, з початку війни на Луганщині вже загинуло 150 людей. Тільки за останню добу внаслідок обстрілів у Лисичанському районі дістали поранення двоє дітей, з них одна дитина загинула.

Тим часом місцева влада намагається вивезти місцевих жителів у безпечніші регіони. Протягом 31 березня евакуювати вдалося 1000 людей.