США ввели нові санкції, до списку потрапили 13 росіян та 21 компанія

Під обмеження також потрапили підприємства із виробництва озброєнь та спеціального обладнання.

thestartmagazine.com

Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило чергові санкції проти російських фізичних та юридичних осіб. Під обмеження потрапили лише 13 осіб, а також 21 російська компанія, пов'язані із діяльністю у кіберпросторі. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з опублікованим документом, серед організацій, включених до списків санкцій, є компанія з розробки програмного забезпечення та комунікаційних технологій АТ "НДІ-Вектор", великий російський виробник мікросхем АТ "Мікрон", комп'ютерна фірма T-Platforms.

Під санкції також потрапили ТОВ "Сернія Інжиніринг" та ТОВ "Сертал", пов'язані з підприємствами з виробництва озброєнь та спеціального обладнання. Мінфін США розширив повноваження по санкціях і щодо аерокосмічної, морської та електронної галузей.

"Це рішення дозволяє вводити санкції на будь-яку фізичну чи юридичну особу, яка вирішила діяти чи діяла у будь-якому з цих секторів", - йдеться у повідомленні американського відомства.

США та низка європейських компаній почали вводити санкції проти громадян РФ, а також російських компаній через вторгнення до України. Раніше обмеження торкнулися банків, організацій з різних галузей, президента Росії Володимира Путіна, російських чиновників і бізнесменів.