Хлопець Юлії Мендель пішов на передову: Він пише щодня, але каже мало

Перша прессекретар президента України  розповіла, що була шокована, коли дізналася новину про те, що Павло Кухта йде воювати.

instagram.com/iuliia_mendel/

Екс- перший заступник міністра економіки (2019 – 2020) та виконувач обов'язків міністра економіки Павло Кухта, який також є коханим Юлії Мендель, пішов на передову. Сама екс-прес-секретарка Володимира Зеленського продовжує перебувати в Україні. Про це Мендель розповіла виданню Washingtonpost.

- Коли Павло із загадковою усмішкою сказав мені, що має новини, я подумала, що він говорить про нову партію гуманітарної допомоги та проблеми з її доставкою. Але те, що він мені сказав, змусило мене заціпеніти, - зізналася Мендель.

За її словами, коли російські бомби почали обрушуватися на Україну, вони з Кухтою втекли з Києва та переїхали до Львова з кількома валізами та двома кішками. Павло, який до війни працював радником у міністерстві енергетики, відразу спробував приєднатися до військових дій. Проте спочатку у військкоматі йому сказали, що солдатів достатньо. Тому Кухта зайнявся координацією гуманітарної допомоги з-за кордону, куруючи доставку до найбільш постраждалих регіонів.

- Я був упевнений, що він уникне прямих бойових дій. Тому, коли він сказав, що вирішив вирушити на передову, я була вражена, спустошена. "Я не можу сидіти біля жіночої спідниці, коли йде війна", - сказав він мені. - «Я знаю, ти зрозумієш», - наголосила Мендель.

Екс-прес-секретар президента зізналася, що кілька днів не могла ухвалити рішення Павла, оскільки всередині у неї «наче все застигло». Після пари повернулася до Києва – щоб побачити родичів Кухти та отримати його військове екіпірування. За словами Мендель, перше, що вона помітила - "наскільки шумно було у столиці".

- У кварталах гуркотіло - начебто звук обстрілів і бомбардувань був навколо нас, близько і далеко одночасно. "Ми бачили машини, підірвані ракетами на головних дорогах, і проїжджали повз торговий центр, який зазнав нападу і де було вбито вісім людей ", - згадала Мендель.

Вона додала, що «сцени у Києві дезорієнтували». Вулиці були порожні, але кілька невеликих магазинів та кафе було відкрито.

- Вранці Павло зустрів вантажівку з гуманітарною допомогою, яка їхала на передову. Ось коли ми попрощалися. Павло пише мені майже щодня, але каже мало. Мене турбує те, що він ховає від мене. «Я був на стрільбищі. Все добре". Але кожну розмову він закінчує фразою "Я люблю тебе". І раптом я знову почуваюся живим. Коли ми переможемо у цій війні, наше кохання відновить нашу країну, - підсумувала Мендель.

Юлії Мендель – 35 років. Працювала журналістом на телеканалах ICTV, Еспресо TV, "112 Україна" та "Інтер". Посаду прес-секретаря президента Володимира Зеленського Мендель зайняла у червні 2019 року. 30 квітня 2021 року вона написала заяву про звільнення з цієї посади. Звільнилася журналіст за власним бажанням, пояснивши рішення "станом здоров'я". Її місце зайняв Сергій Никифоров.

Павлові Кухті 36 років. Екс-перший заступник Міністра Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Народився у Києві 1985-го року. У минулому працював економічним журналістом та публіцистом. У 2019 році балотувався до Верховної Ради IX скликання від партії «Голос». Був програмним директором партії Голос. За даними Вікіпедії, одружений. Пара має Ярослава.