Мер Ірпеня заявив, що щонайменше з місяць пропускати людей у місто не будуть

Місцева влада вважає, що повертатися додому городянам все ще небезпечно.

Скриншот з відео youtube.com/watch?v=K0eKd6NaCi8

Мешканці Ірпеня зможуть повернутися додому не раніше, ніж за місяць. Найближчим часом у місті діятиме суворий пропускний режим, а місцевих жителів не пропускатимуть. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин під час брифінгу.

– Хочу звернутися до наших городян. Не повертаємось поки що до міста, це небезпечно. Я скажу, коли повернутися. Але найближчого місяця точно повертатися не можна. Дайте нам час упоратися з ворогом. Не буває вільного Ірпеня без вільної Бучі, Ворзеля та Гостомеля. Тому що звідти йдуть на нас обстріли. Коли ми звільнимо ці міста, нам буде легше працювати над відновленням міста, – заявив Маркушин.

За його словами, наразі у місті діє суворий пропускний режим і людей пропускати до Ірпеня не будуть для їхньої ж безпеки. Маркушин зазначив, що місто постійно зазнає обстрілів, але перебуває під контролем українських бійців.

– Нас постійно обстрілюють із районів Бучі, Ворзеля. Ірпінь страждає від обстрілів "Градами", з мінометів, важкої артилерії, частково нас обстрілюють із танків та стрілецької зброї, - наголосив він.

Як зазначив градоначальник, після закінчення бойових дій влада має відновити інфраструктуру. Також нині фахівці перевіряють ліси та парки, які частково були заміновані російськими окупантами. Загалом в Ірпені наразі перебуває близько 3,5 тисячі жителів, але їхня кількість може бути більшою – зараз перевіряються підвали, які були захоплені ворогом.