Комбат "Азова", який написав кричалку "Путін - х@йло", заперечує, що його взяли в полон російські окупанти

Раніше депутат Держдуми Володимир Шаманов заявив, що російський спецназ захопив двох "азовців", які просять про помилування.

відеоекран \Сергій Величко \т.ме.

Командири харківських батальйонів «Азова» Сергій Величко (позивний «Чилі») та Костянтин Немічов заперечують, що російські військові взяли їх у полон. Увечері 29 березня вони опублікували у своїх соцмережах відео, в яких відкинули твердження депутата Держдуми, колишнього командувача ВДВ, генерал-полковника Володимира Шаманова про те, що російський спецназ «захопив» їх за «знущання з полонених», і тепер вони «просять про помилування» ».

Сергій Величко залишив у телеграмі відеоповідомлення : «Друзі! Ну що. Я перебуваю в полоні, у полоні хворих фантазій хворих людей із сусідньої країни, які захопили Україну за три дні, які взяли в полон мене з Костею, які збили гелікоптер із командиром полку „Азов“. Успіхів! Приїжджайте! Ми вам не раді».

Костянтин Немічов у спільному з Величком відеозапису заявив, що вони перебувають у Харкові. Він також назвав «фейковим» відео, де, ймовірно, українські військові стріляють по ногах російським військовополоненим.

– Ми знаходимося в Харкові і готові захищати наші землі, – заявив Немічов.

- Ми дотримуємося кодексу воїна, про який росіяни не чули, дивлячись на те, як ви обстрілюєте Харків із мирними городянами, – додав Чилі.

Вдень 29 березня генерал Володимир Шаманов заявив про захоплення двох українців, підозрюваних у тортурах російських військових. Він зазначив, що в руках окупантів опинилися вихідці з фанатського угруповання харківського "Металіста" Сергій "Чілі" Величко та Костянтин Немічов.

Сергій Величко – учасник бойових дій на Донбасі у 2014–2015 роках, автор футбольної кричалки «Путін – х@йло!». У серпні 2021 року його заарештували у справі про рекет. Наприкінці лютого 2022 року повідомлялося, що, за даними генпрокуратури України, Величко вийшов на волю разом із низкою інших ув'язнених, які боротимуться з російськими військами.