Зеленський: Переговори України та РФ мають позитивні сигнали, але вони не заглушають розриви снарядів

Глава держави запевнив, що у діалозі Києва та Москви немає і не буде жодного компромісу щодо територіальної цілісності та суверенітету України.

Скріншот із відео t.me/OP_UA

Незважаючи на позитивні сигнали, які зазначаються у переговорах України та Росії, українські захисники є на сьогоднішній день єдиною ефективною гарантією виживання українців. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до українців.

- ЗСУ та всі, хто приєднався до оборони – це на сьогоднішній день єдина гарантія нашого виживання, реальна гарантія. Так, можна назвати позитивними сигнали, які ми чуємо з переговорного майданчика, але ці сигнали не заглушають розриви російських снарядів. Звичайно, ми бачимо всі ризики. Звичайно, ми не бачимо підстав для довіри до слів, які звучать від тих чи інших представників держави, яка продовжує воювати заради нашого знищення, - заявив Зеленський.

За його словами, у переговорах Києва та Москви немає і не буде жодного компромісу щодо територіальної цілісності та суверенітету України. Водночас Зеленський наголосив, що Україна безумовно налаштована на мирні переговори та розраховує на результат.

- Російські війська мають залишити окуповані райони. Суверенітет та територіальна цілісність України мають бути гарантовані. Жодних компромісів щодо суверенітету та нашої територіальної цілісності бути не може і не буде. Це чіткі принципи, чітке бачення можливого результату, – наголосив він.

Також глава держави закликав українців не сприймати як факти інформацію, поширену в мережі, про нібито втрату Україною суверенітету. Як зазначив президент, Україна є демократичною державою і воює за свободу, а всі важливі для народу рішення мають ухвалюватися лише жителями нашої країни.