Арестович про втрати України: Знаю з точністю майже до людини, але не назву до кінця війни

Жодна армія світу не називає своїх втрат під час війни, твердить радник Єрмака.

President.gov.ua

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович пояснив, чому українська влада не розкриває втрати української армії у війні з Росією і чому їх не називає у щоденних зведеннях він сам. Про це Арестович розповів 29 березня в інтерв'ю ВВС.

- Цифри, звісно, є. Я їх знаю з точністю майже до людини, але не назву. До кінця війни... Бо жодна армія світу не називає своїх втрат під час війни. Це просто заборонено. Це державна таємниця, по-перше. А по-друге, це може допомогти супротивникові оцінити ефективність його дій, – заявив він.

З іншого боку, Арестович вкотре наголосив, що Росія в рази занижує статистичні дані щодо втрат своїх військовослужбовців у війні проти України (підрахунок цих втрат українська сторона веде скрупульозно).

- Брехати і ми можемо... Ми тільки першого дня сказали кількість жертв після авіанальотів. Потрібно було повідомити, що перші загиблі вже є – 46 людей загинули. А далі це військова таємниця, – додав радник голови ОП.

За його словами, втрати України обов'язково будуть розкриті після закінчення війни.

Дані про українські втрати Міноборони не публікувало жодного разу - за винятком даних (можливо, неповних) про жертв першого ракетного удару Росії 24 лютого. У той же час, за даними Генштабу ЗСУ на 29 березня, втрати російських окупантів з початку вторгнення становлять близько 17 200 військових убитими. 25 березня Міноброна РФ заявила про 1351 загиблого з боку РФ.