До України з полону повернувся прикордонник - автор фрази "Російський військовий корабель, іди нах@й"

На батьківщині бійця нагородили орденом "За заслуги перед Черкащиною".

ck-oda.gov.ua

Український прикордонник Роман Грибов, який став автором популярної фрази "Російський військовий корабель, іди на х@й!", повернувся додому до рідної Черкащини. Нашого співвітчизника звільнили з російського полону. Про це повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації.

– Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість та фортецю українського духу, нашу незламність. Від усієї громади вручив Роману відзнаку «За заслуги перед Черкащиною». З такими захисниками ми неодмінно переможемо! – привітав українського бійця голова Черкаської ОДА Ігор Табурець.

Як зазначив чиновник, незважаючи на тортури та моральний тиск, яких зазнав Роман у полоні окупантів, наш боєць витримав усе, повернувся і тепер стане для всіх прикладом.

- Насамперед хочу сказати спасибі українському народові за таку підтримку. Ми дуже відчуваємо цю підтримку, це нас надихає. За нами – сила, за нами – правда! Разом ми переможемо. Слава Україні! – звернувся до співвітчизників Роман.

Романа Грибова зі своїми побратимами було взято в полон російськими окупантами у перший день вторгнення Росії до України - 24 лютого. Тоді ворожий флот атакував українських прикордонників на острові Зміїний й запропонував здатися. У відповідь Грибов сказав фразу: "Російський військовий корабель, йди на х@й", після чого ця цитата стала мемом та флешмобом серед українців. З фразою, яку промовив український боєць, незабаром буде випущена поштова марка - "Укрпошта" вже оголосила конкурс на ескіз.