Ердоган проведе переговори з делегаціями України та РФ до їхньої зустрічі

Також турецький лідер дав оцінку телефонним переговорам з українським та російським колегами.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що проведе коротку зустріч із делегаціями України та Росії до того, як розпочнуться переговори. Про це пише турецьке видання " АА ".

- Зустріч делегацій Росії та України у Стамбулі завтра. Перед зустріччю ми також зустрінемося з делегаціями та проведемо коротку зустріч, – повідомив турецький лідер.

Як зазначив Ердоган, паралельно він також підтримує зв'язок із президентом Володимиром Зеленським та російським лідером Володимиром Путіною. За його словами, розмови з колегами відбуваються у позитивному напрямку.

- Я можу сказати, що телефонна розмова, яку ми підтримуємо з Путіним і Зеленським, йде в позитивному напрямку, - зазначив він.

Переговори між Україною та Росією розпочалися у білоруському Гомелі 27 лютого. 14 березня делегації країн зустрілися вдруге у Біловезькій пущі. Після цього діалог продовжився у відеоформаті. В Офісі президента стверджують, що в переговорах є певний прогрес, але загалом просування поки що не таке, як би хотілося українській стороні.

27 березня під час відеозустрічі делегації України та РФ ухвалили рішення провести раунд переговорів у очному форматі. Зустріч відбудеться у Стамбулі 29 березня.