На премії "Оскар-2022" Момоа позував з синьо-жовтою хусткою, а Камбербетч та Коппола з нагрудними значками на підтримку України

Знаменитості позували перед папараці з українською символікою та стрічками на підтримку біженців.

Фото Момоду Мансарая/Getty Images

На церемонії вручення нагород премії "Оскар-2022", що відбулася минулої ночі в США, знаменитості позували у розкішних вбраннях зі стрічками на підтримку українського народу. Гостям, які прибули на захід, при вході до театру Долбі роздавали блакитні стрічки на підтримку українських біженців, але були й ті, хто з власної ініціативи прийшов з нагрудним жовто-блакитним значком.

Зірка "Шерлока Холмса" Бенедикт Камбербетч, який раніше закликав допомагати біженцям, прийшов на "Оскар" з жовто-блакитним значком. Голлівудський актор Джейсон Момоа позував папараці з нагрудною жовто-блакитною хусткою. А шестиразовий лауреат премії, режисер Френсіс Коппола на знак солідарності вдягнув значок у вигляді українського та американського прапорів.

Зі стрічками на підтримку українських біженців позували акторка Джеймі Лі Кертіс, продюсер Тайлер Перрі, режисер фільму «Молодий тато» Паоло Соррентіно з дружиною та дітьми, південнокорейська актриса Юн Йо Чжон, композитор Даян Уоррен, режисер Гільєрмо дель Торо («Форма води», «Алея кошмарів»), композитор Ніколас Брітель, актор Семюел Л. Джексон.

Бенедикт Камбербетч з дружиною Софі Хантер

Джейсон Момоа

Режисер Френсіс Коппола із дружиною Елінорою

Джо Вокер

Продюсер Тайлер Перрі

Режисер Паоло Соррентіно з дружиною та дітьми

Композитор Даян Уоррен

Композитор Ніколас Брітел

Актор Семюел Л. Джексон з дружиною Латанею Річардсон Джексон

Актриса Джеймі Лі Кертіс

Актриса Юн Йо Чжон

На церемонії "Оскару" також оголосили хвилину мовчання на підтримку України, не згадуючи війну. Вона пройшла після промови актриси українського походження Міли Куніс, яка оголошувала одного з номінантів.

Повний список переможців "Оскару-2022" можна переглянути тут.