Арестович заявив, що війська РФ підуть за трьома напрямками: зона ООС, Маріуполь та Херсон

За його словами, найближчим часом ворог покине великі міста та спрямує свої сили на Донбас.

Liga.net

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович дав свій прогноз щодо подальшого вторгнення Росії в Україну. В ефірі " Фейгін Live " він заявив, що ворог переходить до "другої фази спеціальної операції" і спрямовує свої сили на Донбас.

- Швидше за все, вони почнуть перекидання військ з інших напрямків на Донбас. І з-під Києва, і Чернігова, і Харкова, і Сум та інших міст... І спробують зосередити там зусилля, протягом тижня-двох... спецоперації» та на початку другої – «звільнення Донбасу», - заявив Арестович.

За його словами, у російських окупантів зараз буде три завдання. Радник голови ВП вважає, що для ворога важливо утримати Херсон, повністю окупувати Маріуполь та оточити зону ООС.

- У них тепер три завдання: оточити наші війська у зоні ООС, повністю окупувати Маріуполь та утримати Південь. Якщо вони Херсон втратять, то обрушиться вся їхня Маріупольська окупація. І це все. Захоплення Києва, Харкова, Одеси не буде, – зазначив він.

Вторгнення Росії в Україну розпочалося 24 лютого. Тоді російські війська почали бомбардувати українські міста, застосовуючи важку артилерію та інше озброєння. На сьогодні ворогові не вдалося досягти своїх цілей, низка регіонів дали відсіч противнику, а в інших - точаться запеклі бої. Українські захисники тримають оборону нашої країни та народу, внаслідок чого Росія зазнала значних втрат.