Зеленський про зникнення Шойгу: Може, вирішив особисто відвідати Чорнобаївку?

Президент зазначив, що за цей тиждень ЗСУ завдали окупантам кількох потужних ударів.

President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський також заінтригований зникненням міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Про те, куди міг пропасти голова Міноборони країни-окупанта, український лідер розмірковував у відеозверненні 25 березня.

– Кажуть, кудись зник міністр оборони Росії… Цікаво, може, й він особисто захотів відвідати Чорнобаївку? – припустив Зеленський.

За словами президента, за минулий тиждень Збройні сили України завдали ворогові серії потужних ударів (і не тільки в Чорнобаївці). Результатом стали помітні втрати в окупантів.

24 березня ЗСУ внаслідок десятого удару по зайнятому окупантами аеродрому в Чорнобаївці (Херсонська область) ліквідували командувача 49-ї загальновійськової армії РФ, генерал-лейтенанта Якова Резанцева. Це вже другий російський командарм, якого з Чорнобаївки вивезли як "вантаж 200". Там же раніше загинув командувач 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ гвардії генерал-лейтенант Андрій Мордвічов. Чорнобаївка внаслідок успішних дій ЗСУ та незрозумілої тактики окупантів стала однією з головних мемів цієї війни.

А в Росії останні кілька днів стурбовані зникненням Сергія Шойгу. Після того, як журналісти з'ясували, що міністр не з'являвся ні на публіці, ні на екрані з 11 березня, його терміново показали пропагандистські канали - ніби Шойгу 24 березня взяв участь у відеонараді Радбезу РФ з Путіним. Але, за припущеннями експертів, міністра просто вмонтували у сюжет, взявши раніше зняте відео.