На Луганщину скинули фосфорну бомбу, серед загиблих є діти

За попередніми даними, жертвами обстрілів за ніч стали чотири особи.

t.me/luhanskaVTSA

У ніч на 24 березня, на 29-й день війни, окупанти зазнали Луганської області на ракетних ударах і фосфорних бомбардуваннях. Загинули чотири особи, серед яких дві дитини. Ще шістьох людей поранено, повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

За його словами, за добу в області пошкоджено або повністю зруйновано 31 об'єкт, з яких 23 будинки. Обстріляли жителі Сєверодонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська, Воєводівки.

- Дуже важка ситуація в Рубіжному, де точаться бої серед міста... Ракетні удари завдано по Лисичанську та Новодружеську, а на Рубіжне авіація Росії почала скидати фосфорні бомби. Тому, на жаль, кількість жертв може бути значно більшою, - наголосив Гайдан.

За його словами, в області залишаються знеструмленими 35 населених пунктів: 14 частково, 21 повністю. 101526 споживачів знаходяться без світла.

Тим часом представник Росії в ООН Дмитро Полянський заявив, що РФ може використовувати ядерну зброю, оскільки «не можна загрожувати Росії і намагатися втручатися (у її справи)».

Фосфорні боєприпаси відносяться до типу запальних. Їх начиняють білим фосфором чи запальними речовинами на його основі. Білий фосфор самозаймається на повітрі та прилипає до будь-яких поверхонь. При попаданні на шкіру фосфор викликає важкі опіки і продовжуватиме горіти навіть усередині рани. Для того, щоб убити людину, достатньо лише грама даної речовини.

Міжнародні угоди забороняють застосування фосфорних боєприпасів, якщо громадянське населення підпадає під їхню дію.