Генштаб: За добу ЗСУ збили 17 повітряних цілей ворога. Біля Маріуполя окупанти деморалізовані

Серед іншого, протягом 24 годин «почили» 5 ворожих літаків та 1 вертоліт.

facebook.com/GeneralStaff.ua

На 28-у добу війни угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямах. В останню добу російські окупанти активно використовували ракети, повідомили у прес-службі Генштабу ЗСУ.

На Східному напрямку військові діють у Донецькому, Слобожанському та східній частині Таврійського районів. Не дають противнику можливості відновити наступ у напрямках на Слов'янськ та Лозову. Стримують просування ворога у бік Запоріжжя, Попасної та Курахового. Також здійснюють кругову оборону Маріуполя.

На Північно-Східному напрямку продовжується оборонна операція. Основні зусилля зосереджені на прикритті держкордону та стримуванні настання супротивника у районі н.п.Малин.

У Сіверській області військові утримують оборону Чернігова та стримують просування супротивника у напрямку Києва.

На Південно-Східному напрямку проводиться оборонна операція, підтримка дій сухопутних угруповань військ та окремих підрозділів, оборона пунктів базування та морських портів у Чорноморській операційній зоні. Продовжується ведення оборони Миколаєва та населених пунктів Миколаївської області. Стримують українські захисники супротивника і за напрямками на Кривий Ріг та Нововоронцовку.

ВСУ також продовжують відбивати ракетно-авіаційні удари та повітряні напади окупантів, прикриваючи важливі об'єкти України та угруповання військ. За минулу добу наші військові вразили понад 17 повітряних цілей ворога:

Авіація Повітряних Сил продовжувала завдавати ударів по накопиченню техніки і живої сили супротивника і поразка ворожих крилатих ракет.

На території Російської Федерації продовжується прихована мобілізація з метою поповнення втрат особового складу. Військові комісаріати намагаються залучити до проходження служби та підписання відповідних контрактів колишніх військовослужбовців, віддаючи перевагу тим, хто вже має бойовий досвід.

На території Білорусі представники опозиційних сил та небайдужі громадяни, які засуджують сприяння чинній нелегітимній владі російської федерації у війні з Україною, частково вивели з ладу залізничне сполучення між Білоруссю та Україною. Інформація уточнюється.

Також є інформація, що територією Білорусі йде активне переміщення російської та білоруської військової техніки та подальше її накопичення вздовж українського кордону.

Противник на окремих напрямках деморалізований. Так, під час штурму міста Маріуполя, в одному з загонів спецпризначення, залученого до ведення активних бойових дій, менше 10% особового складу готові продовжити участь у війні, решта осіб убита, поранена, хвора або деморалізована.