Російські окупанти маскуються під склярів, щоб коригувати вогонь по українських містах

Телефон майстра із заміни вікон - один і той самий у різних регіонах України.

dsns.gov.ua

Російські окупанти продовжують вдаватися до нових хитрощів, щоб отримувати інформацію про результати своїх ударів по житлових кварталах українських міст та коригувати вогонь. Про це 21 березня повідомляє прес-служба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Коригувальники ворога пропонують жителям міст безкоштовно допомогти із заміною вибитого скла. Під час розмови вони ставлять безліч запитань про ваш будинок і все, що розташоване поруч, у тому числі про техніку та блокпости. Цими подробицями "склярі" цікавляться нібито з метою зрозуміти, як саме вони зможуть доїхати до потерпілого будинку. Крім того, допитуються, коли і о котрій вибило вікна.

"Це може бути коригувальник ворога! Будьте обережні й не допомагайте окупантам знищувати українські міста", - попереджають у Центрі.

Як приклад, наводяться оголошення у соцмережах від Ігоря. При цьому один і той самий "Ігор" пропонує вставити склопакети у будинках, які постраждали від вибухів, і у Києві, і у Харкові. У коментарях до посту Центру повідомляють, що на Луганщині є оголошення про заміну пошкоджених вікон з таким само номером телефону.

Українцям також нагадують, що будь-яка викладена у мережах інформація (текст, фото, відео) про переміщення українських військ та техніки й подробиці руйнувань після ударів окупантів грають на руку ворогові. Так, наразі розглядається версія, що удари 20 березня по ТРЦ у Подільському районі Києва були завдані внаслідок того, що мешканці сусідніх будинків у попередні дні виклали в ТikTok відео техніки ЗСУ, що знаходилася неподалік.