Полтавська ОВА: Палії сухостою, які відволікають рятувальників, заплатять штраф та копатимуть траншеї

На Полтавщині особи, що підпалювали суху траву, заплатять штраф у розмірі 6150 грн та відбудуть 15 діб громадських робіт

На Полтавщині особи, що підпалювали суху траву, заплатять штраф у розмірі 6150 грн та відбудуть 15 діб громадських робіт, копаючи траншеї для оборони області.
Про це повідомив голови Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Знайшлися чергові «добровольці» копати траншеї. Днями правоохоронці затримали сімох чоловіків за підпал сухостою. Ми попереджали, але з першого разу не дійшло. Тому тепер ці «герої-палії» будуть застосовувати свої навички для оборони області», – йдеться у повідомленні.

Через людей, які підпалюють сухостій, тільки за останні пару днів в області сталися 35 пожеж. При цьому було знищено майже 70 га рослинності, зазначили в ОВА.
«Ліквідовувати загоряння довелося 131 пожежнику, залучили 28 одиниць техніки. І це у воєнний час, коли рятувальникам Полтавщини разом із колегами доводиться розбирати завали в Харкові, витягати людей, гасити пожежі», – нагадали в обласній адміністрації.

Тим часом у Тернопільській ОВА проінформували про те, що тамтешнім рятувальникам лише за два вихідні дні довелося 28 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та гасити загоряння на відкритій території близько 47,5 га.

Аналогічна ситуація і в Черкаській області – там за один день сталися 24 пожежі через підпал трави.

Повідомлення про підпали надходять і з Львівщини. «​​Понад 20 порушників уже спіймали у Яворівському, Стрийському, Львівському та Червоноградському районах. На всіх них склали адмінпротоколи», – зазначили у місцевій ОВА.