В Україні загинув заступник командувача Чорноморського флоту Росії, в минулому - киянин

Капітан першого рангу Андрій Палій колись відмовився приймати українську присягу.

відеоекран \reform.by

Заступник командувача Чорноморського флоту РФ капітан першого рангу Андрій Палій загинув внаслідок російського вторгнення на територію України. Про це у своєму блозі 19 березня повідомив його знайомий президент консалтингової групи «Содействие» Костянтин Царенко.

Де і за яких обставин загинув закомандувач флотом, не повідомляється. Звання "капітан першого рангу" відповідає "сухопутному" підполковнику.

Як уточнює Reform.by, Палій був замкомандувачем Чорноморським флотом з військово-політичної роботи.

Про Палія відомо, що він навчався в школі у Північноморську Мурманської області, у 1992 році закінчив Київське ВВМПУ (вище військово-морське політичне училище) за спеціальністю "соціальний психолог, педагог". Мав українське громадянство.

Після випуску лейтенанта Палія було призначено заступником командира 4-ї роти 2-го полку з виховної роботи Національної гвардії України в Києві, але вже в березні 1993 року в зв'язку з відмовою приймати українську військову присягу вибув на Північний флот РФ. У серпні-вересні 2008 року брав участь в операції Росії на території Грузії (РФ тоді блокувала грузинські порти, як зараз українські), також був учасником російської кампанії в Сирії.

Раніше під Харковом було ліквідовано іншого високопоставленого російського окупанта, генерал-майора Віталія Герасимова, та низку інших старших офіцерів. Тиждень тому в Україні було вбито командувача 29-ї армії Східного військового округу (СВО) РФ генерал-майора Андрія Колесникова. 17 березня ЗСУ помстилися за Іловайськ і назавжди звільнили від участі у війні в Україні командира полку ВДВ РФ Сергія Сухарєва. Список високопоставлених російських військових, про загибель яких достовірно відомо, складається з понад 10 людей.