Маріуполь за два дні залишило близько 35 тисяч людей. Ті, хто не має машин, йдуть пішки

За словами голови Донецької ОВА Павла Кириленка, евакуація продовжується.

МАРІУПОЛЬ/REUTERS

За останні дві доби Маріуполь залишило близько 35 тисяч людей. Люди виїжджали власним транспортом. Ті, хто не мав машин – йшли пішки. Про це розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

– Зараз ми логістично удосконалимо цю систему. Люди виїжджають у такому розпачі, коли немає навіть палива, щоб виїхати. Тому цей шлях у напрямку їхнього руху на безпечні території складний. Навіть є люди, які виходять пішки. Наше завдання – щоб їм також максимальну увагу приділити, – наголосив Кириленко.

Щодо ситуації у розбомбленому драмтеатрі він зазначив, що розбір завалів триває.

- Учора була інформація, що всього в драмтеатрі Маріуполя було понад тисячу людей, живих залишилося близько 150. Ми почали перевіряти цю інформацію. Вона вся виявилася недостовірною. Але ввечері після 22-ї до мене прийшла інформація, що дійсно є всі шанси на підтвердження інформації, яку назвали. Але я зможу її прокоментувати, зробити доповідь керівництву держави після того, як її отримаю офіційно, - зазначив Кириленко.

Він наголосив, що офіційно вказувати інформацію можна лише у тому випадку, коли всі люди будуть у безпеці.

- Дуже сподіваюся, що всі люди живі та що вся ситуація буде з позитивним рішенням. Ми всі розуміємо цинізм ворога. Він може повторно діяти за тим самим напрямком, за яким уже діяв, - пояснив свої слова голова Донецької ОВА.

З 1 березнямешканці Маріуполя залишаються без світла, тепла, їжі та води. Крім того, щодня російські окупанти скидають на місто до 100 бомб та розстрілюють житлові будинки з танків та артилерії. Один з найбільш волаючих випадків – коли РФ розбомбила драмтеатр, поряд з яким був величезний напис «Діти».