Василь Штефко, який втратив у Росії ноги: Коли все почалося, не міг сидіти вдома. Зібрав речі і пішов у військкомат

55-річний уродженець села Кушниці (Закарпаття) захищає Україну від російських окупантів у 128 бригаді.

facebook.com/GeneralStaff.ua/

55-річний Василь Штефко із села Кушниці (Закарпаття) прийшов до 128-ї бригади на третій день після початку російської окупації. Він пішов на фронт незважаючи на те, що у 2004 році повернувся обох ніг, будучи на заробітках у Росії, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Штефко готовий «бити росіян, які перетворилися на загарбників, руйнують нашу інфраструктуру, вбивають мирних людей і поводяться гірше за нацистів». За словами чоловіка, коли Росія вторглася до України, він просто не зміг сидіти вдома.

- Я не спав дві доби, коли побачив, що відбувається. Просто не зміг сидіти вдома, зібрав речі та пішов у військкомат. Зізнаюся зараз перед командуванням – збрехав, сказав, що у мене лише один протез. І попросився у 128 бригаду. Свого часу я служив у армії, вмію стріляти, непогано вожу машину. Люди, які не бачать протезів, навіть не здогадуються, що я не маю ніг. Тут я за званням сержант, а за посадою – водій, служу в роті вогневої підтримки, - зазначив Штефко.

Чоловік додав, що його батько також незаконно потрапив на фронт у Другу світову. Хлопцеві було 15 років, але він сказав, що йому 18 і пішов воювати.

Штефко також повідомив, що вдома на нього чекають дружина та 11-річна дочка, які «переживають, але пишаються, що я захищаю країну».

Війна в Україні триває 23-й день. Російські війська вторглися вночі, почавши одночасно бомбардувати майже всі найбільші міста країни. ЗСУ весь цей час дають відсіч, щодня знищуючи техніку та особовий склад окупантів