Олена Зеленська назвала три пісні, які підтримують її зараз, запропонувавши українцям зробити те саме

Чи потрібна музика, коли йде війна? Потрібна, вважає перша леді.

instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді України Олена Зеленська зараз працює над втіленням ініціативи, внаслідок реалізації якої кождна година в європейських радіоефірах розпочинатиметься з пісень незалежної України. А які саме пісні почує Європа, Зеленська пропонує українцям вирішити разом. Про це дружина президента України написала 17 березня в інстаграмі.

– Наша пісня – це те, що не знищити. Вона має особливу суперсилу – надавати нам життя та сили, піднімати бойовий дух. Тому саме зараз спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України й Олександром Ткаченком ми реалізуємо ініціативу, завдяки якій українська пісня зазвучить ще голосніше, - повідомила вона.

За словами Олени Зеленської, МКІП вже має попередні домовленості з Європейським союзом радіомовлення (EBU) про те, що  кожна година в європейських радіоефірах починатиметься з українських пісень.

– Світ знає українську музику. І для нього вона крута. Піснями сповнене життя кожного українця. І зараз у наших серцях також звучить музика, варто лише прислухатися. Давайте разом створимо перелік цих композицій, – запропонувала перша леді.

Олена Зеленська поділилася своїм особистим топ-3 українських пісень на сьогодні:

1. «Така як ти» – Святослав Вакарчук
2. «Ні обіцянок, ні пробачень» – Віктор Павлік.
3. «Тримай» Христина Соловій.

Перша леді запропонувала у коментарях до її постів у фейсбуці та інстаграмі писати, які пісні підтримують та надихають українців зараз.

- Їх має почути весь світ. Ми підтримаємо музику – вона підтримає нас! – підсумувала Олена Зеленська.

Також перша леді поділилася, що відповісти ствердно на питання, чи доречна пісня у скрутну хвилину, коли йде війна, її переконало відео з піснею про червону калину, записане Андрієм Хливнюком, який пішов у тероборону.