Шварценеггер звернувся до росіян і Путіна: Ви розпочали цю війну, ви ведете цю війну, ви можете зупинити цю війну

Термінатор за Україну!

Instagram.com\Арнольд Шварценеггер

Голлівудський актор та колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер записав відеозвернення до жителів Росії, присвячене війні в Україні. Відео під назвою A message to the Russian people (Послання російському народу) опубліковано вдень 17 березня у соцмережах актора.

Перш ніж почати говорити про «сувору реальність» сьогоднішніх днів, Шварценеггер розповів про свої давні зв'язки з Росією і про те, як у 1961 році на чемпіонаті світу з важкої атлетики у Відні він познайомився з радянським важкоатлетом Юрієм Власовим, який став його кумиром.

- Сила та серце російського народу завжди надихали мене. Ось чому я сподіваюся, що ви дозволите мені сказати вам правду про війну в Україні та про те, що там відбувається. Нікому не подобається слухати критику свого уряду... Я все розумію. Але, як давній друг російського народу, я сподіваюся, що ви почуєте те, що я вам кажу, - вважає Арні.

Популярний у РФ спортсмен і кіногерой запевнив, що звертається до росіян з тією ж щирою турботою, з якою говорив з американським народом, коли сталася спроба заколоту 6 січня минулого року, коли дикий натовп пішов штурмом на Капітолій, намагаючись повалити уряд (мова про безлад, влаштований прихильниками Трампа. - Прим. авт.).

- Знаєте, трапляються такі моменти, ось такі неправильні, і тоді нам не можна мовчати. З вашим урядом все те саме. Я знаю, що ваш уряд вам каже, що це війна для денацифікації України. Денацифікація України? Це неправда. Україна - країна з президентом єврейського походження... Президентом єврейського походження, у батька якого, до всього іншого, всіх трьох братів убили нацисти, - зауважив Шварценеггер.

Він наголосив, що Україна не розпочинала цю війну.

- Її розпочали не націоналісти та не нацисти. Можновладці в Кремлі почали її. Це не війна російського народу. Ні. Насправді, давайте вам розповім. Минулого тижня 141 держава ООН проголосувала за визнання Росії агресором та закликала до негайного виведення російських військ. З усього світу лише чотири країни проголосували разом із Росією. Це факт. Світ відвернувся від Росії через російські дії в Україні, - констатував актор.

За словами Шварценеггера, російська влада не говорить росіянам про наслідки цієї війни для Росії.

- Я з важким серцем кажу вам, що тисячі російських солдатів убиті. Вони опинилися між українцями, які борються за свою батьківщину, і російським керівництвом, яке воює заради завоювання, - сказав актор.

Я знаю, що російський народ не в курсі того, що наразі відбувається. Я закликаю російський народ та російських солдатів в Україні зрозуміти, що все це – пропаганда та дезінформація. А президенту Путіну я скажу: ви розпочали цю війну, ви ведете цю війну, ви можете зупинити цю війну.

Насамкінець Шварценеггер звернувся до жителів Росії, які виходять на антивоєнні акції протесту.

- Світ побачив вашу сміливість. Ми знаємо, що ви страждаєте від наслідків вашої сміливості. Вас затримують. Вас садять. Вас б'ють. Ви – мої нові герої. Ви маєте силу Юрія Петровича Власова. У вас справжнє серце Росії. Дорогі мої російські друзі, благослови вас Господь, - підсумував Арнольд Шварценеггер.

Відеозвернення Шварценеггера серед іншого з'явилося у його телеграм-каналі, створеному 16 березня. Після публікації відео актор написав повідомлення російською мовою: «Я люблю російський народ. Ось чому я маю сказати тобі правду. Будь ласка, дивіться та діліться».