Генштаб: На Волинському напрямку Росії допомагає Білорусь

Зведення Генштабу про ситуацію на фронті на 12.00 четверга, 17 березня.

REUTERS

Російські окупанти не залишають безуспішних спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Крім того, ворог намагається здійснювати блокування населених пунктів на північ від столиці, повідомили у пресслужбі Генштабу ЗСУ.

Російські військові продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної інфраструктури у Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та інших областях, де не ведуться активні бойові дії.

На Волинському напрямку фіксується інтенсивне використання російськими військами території та інфраструктури Республіки Білорусь. Звідти завдаються удари по території України. Зберігається можливість участі окремих підрозділів збройних сил Білорусі в бойових діях за РФ.

На Поліському напрямку ворог намагався повернути свої рубежі, втрачені внаслідок успішних дій підрозділів ЗСУ. Успіху на вказаному напрямку ворог не має і зазнає втрат.

На Сіверському напрямку активних наступальних дій 17 березня поки що не було. Ворог продовжує підготовку для поновлення наступу з метою подальшого блокування Києва з північного сходу. Ведуться хаотичні обстріли позицій підрозділів ЗСУ.

На Слобожанському напрямку окупанти намагалися наступати із району міста Ізюм, успіху не мали. Робляться спроби закріпитися на зайнятих рубежах та вдосконалити систему матеріально-технічного забезпечення. Загарбники РФ посилюють угруповання за рахунок додаткових підрозділів 1-ї танкової армії та берегових частин Балтійського флоту.

На Донецькому та Таврійському напрямах ворог наступав і частково мав успіх у районі Рубіжного (закріплюється на західній та північно-західній околицях міста, просувається до південної частини міста).

На Попаснянському та Волноваському напрямах російські окупанти провели невдалі штурмові дії в районах населених пунктів Верхньоторецьк та Мар'їнка. РФ зазнали втрат і проводять перегрупування військ та поповнення запасів.

На Маріупольському напрямі продовжується штурм міста.

У Запорізькому напрямі активних наступальних дій окупанти не проводили.

У Южнобузькому напрямку противник проводив розвідку, здійснював інженерне обладнання позицій.

У Криворізькому напрямку ворог узяв під контроль населений пункт Мала Шестерня. На Таврійському напрямку противник продовжував нарощувати систему матеріально-технічного забезпечення угруповання військ. На аеродромі Джанкой розгорнутий збірний пункт пошкодженої техніки.