Мер Мелітополя записав своє перше звернення після звільнення: Відчував, що за мене боролися

Федоров подякував мелітопольцям за підтримку та їхній бойовий дух.

facebook.com/IvanFedorovМелітополь

Мер Мелітополя Іван Федоров після визволення з російського полону, в якому провів шість днів, записав своє перше звернення до українців. Він подякував усім, хто підтримував його та допоміг його звільнити, а також мелітопольцям, які не побоялися вийти на мітинг проти російських окупантів. Про це Федоров написав на своїй сторінці у соцмережі.

- Дякую друзям Мелітополя, які відстоювали інтереси нашого міста на всеукраїнській і міжнародній аренах, та зробили все можливе й неможливе для мого звільнення. Дякуємо президенту України Володимиру Зеленському за допомогу зі звільненням, - зазначив Федоров.

Раніше стало відомо, що Федорова обміняли на дев'ятьох російських солдатів-строковиків. Як розповіла прессекретар голови Офісу президента Дар'я Зарівна, за нього Росія отримала дев'ять своїх полонених солдатів 2002-2003 років народження. Це строковики, яких, за словами Міноборони РФ, в Україні немає, - зазначила вона.

11 березня у Мелітополі російські окупанти викрали мера міста Івана Федорова. Раніше він відмовився від співпраці із ворогом. Під час викрадення йому вдягли пластиковий мішок на голову.