Російські окупанти вже вкрали українську воду на 620 мільйонів

Держекоінспекція підрахувала, скільки української води незаконно збігло до Криму та яка її вартість.

facebook.com \Держекоінспекція

Після нападу Росії на Україну 24 лютого окупанти практично одразу захопили всі гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу і з того часу незаконно, без згоди української сторони, відібрали води на 620 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба державної екологічної інспекції.

Споруди Північно-Кримського каналу регулювали водопостачання води з Каховського водосховища нижнього басейну річки Дніпро до півострова Крим. Постачання води на півострів Україна блокувала і збиралася відновити водопостачання лише після припинення окупації Криму. Проте ворог 27 лютого зруйнував тимчасову греблю.

Також окупанти знищили автомобільний міст і головну перегороджуючу споруду каналу. Наразі Росія здійснює водозабір із Каховського водосховища нижнього басейну річки Дніпро. Зазначається, що пропускна потужність гідроспоруди – 50 кубометрів за секунду.

Країна-агресор завдає Україні збитків на понад 32 мільйони 628 тисяч гривень на добу. Таким чином, росіяни вже викрали води на 620 мільйонів гривень.

Раніше у розпорядження ЗМІ потрапив лист, який розкриває плани Росії щодо необмеженої вирубки лісів на окупованій території України - його продаж має покрити частину витрат на вторгнення. Крім того, РФ планує привласнити Запорізьку АЕС.