У Лондоні протестувальники захопили особняк російського олігарха Дерипаски та вивісили на ньому прапор України

Протестувальники висловили підтримку нашій країні, але їх розігнала поліція.

reutersconnect.com

Британські активісти влаштували протест під домом російського мільярдера Олега Дерипаски. Мітингувальники повісили на ньому український прапор та розгорнули транспарант із написом "Ця власність звільнена". Про це повідомляє Sky News.

- Захопивши цей особняк, ми хочемо виявити солідарність із народом України, а також із народом Росії, який ніколи не погоджувався на це безумство. Ви окупуєте Україну - ми окупуємо вас, - заявили учасники мітингу, які називають себе "анархістами".

Як зазначається у повідомленні, до місця події прибули правоохоронці та розігнали протестувальників. Проте ті спробували спорудити барикаду з кущів у горщиках, щоб заблокувати двох поліцейських, які піднялися на балкон сусіднього будинку за допомогою підйомного крана. Активісти заявили, що особняк «послужить центром підтримки біженців», а також що інші будівлі також стануть об'єктом нападів. Після перевірки особняка правоохоронці наголосили, що всередині будинкуі немає жодного учасника мітингу.

– Ми продовжуємо взаємодіяти з тими, хто перебуває на балконі, оскільки ми врівноважуємо необхідність забезпечення безпеки всіх учасників, – повідомили правоохоронці.

Олег Дерипаска був внесений до списку санкцій Великобританії 10 березня разом з іншими російськими олігархами. Введені проти них санкції Лондоном передбачають заморожування активів, заборону на угоди з британськими фізичними та юридичними особами, заборону на поїздки. Про подальшу долю нерухомості, що належить Дерипасці, наразі невідомо.