Настя Івлєєва відповіла українцям, які попросили її говорити про війну, а не закриття Інстаграму

Настя Івлєєва - українцям: Я в себе одна і не жертвуватиму собою в ім'я чогось чи когось

Російська блогер та екс-ведуча українського тревел-шоу "Орел і решка" Настя Івлєєва опублікувала пост-прощання з Інстаграм (Роскомнагляд заблокував соцмережу в Росії опівночі 14 березня - Ред). Передплатники Івлєєвої залишили понад 4 тисячі коментарів, багато з яких - від українських користувачів. Вони попросили артистку говорити про війну в Україні, а не вдавати, що нічого відбувається.

- Що ж, на порозі нові часи і ваша Пані Слуга та Рабиня відкриватиме нові горизонти та наново створюватиме світ, у якому нам буде весело і добре! Я вас дуже сильно кохаю! І завжди залишатимуся справжньою! Ну а ви, будьте поряд!, - написала Івлєєва.

Один із найзалайканіших коментарів під постом звучить так: "Російські лідери сумнівів. Маючи таку аудиторію, у війну використовувати її для перегону трафіку у ВКонтакті, це, звичайно, сумно". Його залишив український продюсер Євген Таллер. Інші користувачі відзначили, що коли бомбардують твій будинок, то зовсім не важливо працює Інстаграм чи ні.


Івлєєва коментарі українських користувачів під постом прочитала та відповіла на них у сториз. Судячи із заяви, порушувати тему війни в Україні блогер більше не планує, оскільки вона не хоче жертвувати собою.

- Вибачте, що я не можу всім догодити. Всім народам, містам, країнам, ситуаціям, ментальностям, рішенням, обставинам, сім'ям, людям, настроям тощо. Я не можу. Я сама одна. У мене є мій вибір, моє життя, моя сім'я і моє здоров'я, і я не можу і не жертвуватиму собою в ім'я чогось чи когось. Я роблю і приймаю рішення в рамках того, що можу і що не зашкодить моїй сім'ї, моїй діяльності та моєму життю. Це все. Дякую і вибачте, - написала Івлєєва.

1 березня, на шостий день війни, Івлєєва написала посаду, в якій звернулася до російського керівництва з проханням "зробити другий раунд переговорів, що завершують військові дії". Після набуття чинності закону про фейки про російську армію Івлєєва про війну більше не висловлювалася.