Зеленський - країнам НАТО: Якщо не закриєте небо, російські ракети впадуть і на вашу територію

Президент вкотре закликав країни Альянсу закрити небо над Україною.

President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вкотре закликав країни НАТО закрити небо над Україною. Він заявив, що 13 березня 30 російських ракет випустили по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у Львівській області, а це за 20 км від кордонів НАТО. Загинули 35 людей, ще 134 дістали поранення.

– Там не відбувалося нічого, що могло б загрожувати території Російської Федерації. І лише за 20 кілометрів звідти – кордони НАТО. Минулого року я чітко попереджав лідерів НАТО: якщо не буде жорстких превентивних санкцій проти Росії, то вона піде війною. Ми мали рацію. Я говорив довгий час: «Північний потік» – це зброя, яка вдарить у всій Європі. Тепер це очевидно. І зараз я повторюю знову: якщо ви не закриєте наше небо, то це лише питання часу, коли російські ракети впадуть уже на вашу територію, територію НАТО, будинки громадян країн НАТО, - заявив Зеленський.

Україна неодноразово просила НАТО запровадити безпольотну зону. Закриття повітряного простору над Україною силами НАТО означає використання сил ППО Альянсу для захисту від атак російських з повітря. Позиція НАТО полягає в тому, що вони не хочуть прямо брати участь у війні України з Росією.