Ярмоленко забив гол, розплакався і розповів про Україну: Щодня у моїй країні російська армія вбиває українців

Перший гол капітана збірної України від початку російського вторгнення.

instagram.com/westham

Український футболіст Андрій Ярмоленко у матчі "Вест Хема" вдруге у 2022 році та вперше після початку російської окупації на території України зіграв у 29-му турі АПЛ. Девід Мойес залишив його на лаві запасних у матчі проти «Астон Вілли», проте вже на 52-й хвилині кинув у бій – і українець не підвів. Про це 13 березня повідомляє Sky Sports.

Вже через 18 хвилин Ярмоленко отримав передачу в центрі штрафного майданчика від Бенрахма і другим торканням гарним ударом відкрив рахунок у матчі. У підсумку його команда святкувала перемогу 2:1. Варто зазначити, що свій останній гол у АПЛ, який Ярмоленко забив 26 липня 2020 року, був у ворота "Астон Вілли".

Андрій дуже емоційно відсвяткував гол – став навколішки, піднявши руки вгору і заплакав.

- Для мене це було дуже емоційно, бо ви знаєте ситуацію у моїй країні. Мені дуже важко у цей момент думати про футбол, бо щодня у моїй країні російська армія вбиває українців. Це було так емоційно. Я не знаю що сказати.

Я просто хочу подякувати своїм одноклубникам, які підтримують мене весь час, кожен день. Дякую вболівальникам «Вест Хема», які підтримують Україну та український народ. Також хочу подякувати британцям, ми відчуваємо вашу підтримку.

Я ще не готовий на 100 відсотків, тому що за останні кілька тижнів я тренувався, можливо, три-чотири рази. З 26 лютого я чотири дні відпочивав, тому що для мене було неможливо тренуватися, я просто думав про свою сім'ю та своїх близьких. Я просто намагаюся віддавати все на поле, – сказав Ярмоленко.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від West Ham United (@westham)

Раніше Андрій Ярмоленко записав відео, в якому звернувся до знайомих російських футболістів не мовчати на тему вторгнення РФ до України, а "показати яйця у реальному житті".

Також ми писали про те, що УАФ відлучила від футболу Анатолія Тимощука та відібрала у нього усі спортивні титули та звання. А матчі АПЛ тепер не показують у Росії – це вимога Ліги.