Учасниця Олімпіади Анастасія Меркушина взяла в руки автомат і поїхала захищати Україну

Спортсменка вирішила змінити "біатлонну гвинтівку" на автомат.

dpsu.gov.ua

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина вступила до лав прикордонників та стала на захист нашої держави, на яку напали російські окупанти. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

- Сьогодні багато відомих та публічних осіб залишили свою звичну діяльність і стали на захист Вітчизни. У стрій прикордонників стала відома біатлоністка Анастасія Меркушина, в активі якої звання чемпіонки світу та Європи серед юніорів та участь у двох Олімпіадах, – зазначено у повідомленні.

Сама Меркушина заявила, що з гордістю носить звання старшого лейтенанта Держприкордонслужби і готова захищати рідну країну від ворога.

– На міжнародних змаганнях на мою честь неодноразово піднімався прапор України. Настав час захищати його і змінити біатлонну гвинтівку на автомат. Зараз увесь світ розфарбований у жовто-блакитні кольори. Наш прапор став символом свободи та незалежності. Україна тепер межа між миром та війною. А я гордо ношу звання старшого лейтенанта Державної прикордонної служби України. Слава Україні, – сказала спортсменка.

27-річна Анастасія Меркушина – українська біатлоністка, учасниця Кубка світу у складі збірної України. Чемпіонка світу та триразова чемпіонка Європи серед юніорів, чотириразова чемпіонка світу серед юніорів із літнього біатлону, неодноразовий призер юніорських змагань.