По Яворівському полігону випустили 30 ракет, загинуло 9 людей

Олексій Рєзніков закликав терміново закрити небо над Україною.

t.me\Ірина Геращенко

Міністр оборони України Олексій Рєзніков закликав закрити небо над Україною через атаку на Яворівський полігон (Міжнародний центр миротворчості та безпеки) у Львівській області. Він нагадав, що на полігоні працювали, серед інших, іноземні інструктори.

- Це новий терористичний напад на мир та безпеку біля кордону ЄС – НАТО. Потрібно вжити заходів, щоб зупинити це. Закрийте небо, – написав міністр у Твіттер.

За попередніми даними, які були оголошені на брифінгу вранці 13 березня, внаслідок обстрілу Яворівського полігону загинуло дев'ять людей.

Ще 57 людей було поранено, вони перебувають у лікарні, повідомляє Львівська обласна адміністрація. Наразі рятувальні служби гасять пожежі та розбирають завали.

ОНОВЛЕНО о 12:40

За уточненими даними, внаслідок обстрілу Яворівського полігону загинуло 35 людей, ще 134 отримали поранення, заявив голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький.

Літаки, які обстрілювали Яворівський полігон, вилетіли з російського аеродрому Саратове до акваторії Чорного моря та звідти завдали удару, уточнив мер Львова Андрій Садовий. Усього було випущено понад 30 ракет, частину з них вдалося збити – відпрацювала українська система ППО.

Ракетна атака на Яворівський полігон відбулася рано-вранці 13 березня. Повідомлялося, що територією полігону вдарили 8 ракет.