Окупанти застосували фосфорні бомби у Луганській області

Їхнє використання заборонено міжнародними угодами.

Вікіпедія

Міжнародні угоди забороняють їх застосування, якщо громадянське населення потрапляє під вплив таких боєприпасів. Про це перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький повідомив у соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що фосфорні боєприпаси призводять до нищівних та руйнівних наслідків.

- Це те, що фашисти називали "Brennende Zwiebel". Це те, що рашисти зараз випускають у наших містах. Неймовірні страждання та пожежі", - наголосив Білошицький.

Фосфорні боєприпаси відносяться до типу запальних. Вони начиняються білим фосфором чи запальними речовинами з його основі. При попаданні в організм через рот фосфор викликає опіки ротової порожнини та шлунково-кишкового тракту з відчуттям печіння в роті, блювотою, діареєю та сильними болями у животі.

Білий фосфор самозаймається на повітрі та прилипає до будь-яких поверхонь. Він продовжуватиме горіти навіть усередині рани. Для того, щоб убити людину, достатньо лише грама даної речовини.

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Тоді російський президент Володимир Путін заявив, що розпочав спецоперацію в Україні - цього ж дня ворог розпочав повномасштабне вторгнення по всій нашій країні. Окупанти обстрілюють не лише інфраструктуру міст та сіл, а й мирних людей. Також противник завдає авіаційних ударів по житлових секторах, жертвами яких стали тисячі звичайних українців.