Російські літаки обстріляли білоруське село з боку України - щоб дати привід Білорусі вступити у війну

Олексій Резніков попередив про цю провокацію.

mil.gov.ua

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до білорусів, повідомивши, що російська авіація готується завдати удару по ряду населених пунктів на території республіки поблизу українсько-білоруського кордону. Атаку буде здійснено з повітряного простору України. Ця провокація задумана з метою змусити Білорусь вступити у війну. Про це Резніков 11 березня повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

- Гарантую, що українська армія не планувала, не планує і не плануватиме жодних агресивних дій проти Білорусі, - запевнив він.

Командування повітряних сил України підтверджує, що провокація вже відбулася.

– Сьогодні о 14:30 від ДПС надійшла інформація, що російські літаки вилетіли з аеродрому Дубровиця (Білорусь), зайшли на територію України, розгорнулися над нашими н.п. Городичі та Тумені, після чого завдали вогняної поразки по населеному пункту Копані (Білорусь). Наразі 9-й прикордонний загін спостерігає за окуповуванням цього населеного пункту ворогом! Це провокація! Мета – втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною! - повідомили у командуванні ВПС.

Українські прикордонники зафіксували дії російських "Су" на відео.

Цей інцидент стався одразу після переговорів Олександра Лукашенка та Володимира Путіна в Москві, під час яких білоруський лідер заявив, що Україна нібито готувала напад на Білорусь і лише російське вторгнення завадило цим планам.