Собчак поскаржилася на санкції, які б'ють по звичайних росіянах. Українці їй усе пояснили: це спецоперація з порятунку

Чомусь проблеми Ксенії Анатоліївни не викликали співчуття у коментаторів.

instagram.com\Ксенія Собчак

Російська телеведуча та журналістка Ксенія Собчак дивується, чому від західних санкцій має страждати "громадянське" населення Росії, непричетне до вторгнення в Україну. Свої роздуми щодо цього дочка російського сенатора Людмили Нарусової опублікувала 10 березня в Інстаграм.

Крім загальних стосунків, саме Собчак, як журналістку та інтерв'юера, дуже непокоїть відключення для російських користувачів монетизації на Youtube, що позбавляє заробітку особисто її.

- І ось на цьому прикладі ми знову повертаємося до питання, кого карають і хто реально страждає від санкцій. Пам'ятаєте, ще минулого тижня президент Fast Retailing Тадасі Янаї говорив, що компанія Uniqlo не йтиме з російського ринку, бо "одяг – це життєва необхідність"? Сьогодні вони передумали, вигадавши ввічливу причину. Ідуть щодня та інші компанії - від продуктів харчування до електроніки та авіадеталей. Обіцяють найближчі місяці платити зарплати тисячам людей, а далі подивимося. У ООН тут кілька годин тому промайнула світла думка (через проблеми з експортом вакцин від коронавірусу з РФ). Ідея звучить так: “санкції не повинні стосуватися цивільних осіб”. Прочитайте ще раз цю пропозицію. І ще, – запропонувала Собчак.

У коментарі до посту, щоб розвіяти подив Ксенії Анатоліївни, прийшли сотні передплатників. Ось що вони написали (тільки деякі приклади):