Експерт про російську економіку: Це як курка з відрубаною головою, яка ще побігає якийсь час

Тільки замість пари хвилин вона «побігає» пару тижнів.

velikorodov94 з веб-сайтом Pixabay

Незважаючи на патову ситуацію у своїй економіці, РФ, використовуючи величезні резерви зі всіх схованок та адміністративні інструменти, тримає ринок. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав бізнесмен Денис Довгополий.

Денис Довгополий: Є інформація, що деякі банкіри почали готуватися до шухера і розграбовувати тихенько свої банки, розуміючи, що ті все одно обваляться.

«Це і валютний ринок, який повністю паралізований, і ринок акцій та фінансових інструментів. "Все тримається на тому, що ринок не може почати фіксувати збитки через технічні обмеження", - пише експерт. - Тому на ринку встановилася дуже крихка рівновага, яка сильно тисне на всю економіку, але поки що тримається».

Скільки це може балансувати, незрозуміло, але м'якої посадки однозначно нічого очікувати. Датою абсолютної катастрофи експерт називає середину квітня, хоча є величезні шанси, що все обвалиться задовго до цього.

«Будь-який помах крила метелика може обвалити все, – продовжує Довгополий. - Наразі починає тиснути іпотека, яка взагалі немає сенсу в курсі більше 125 рублів. Є інформація, що деякі банкіри почали готуватися до шухера і розграбовувати тихенько свої банки, розуміючи, що ті все одно обваляться. На банки починає тиснути ще один цікавий фактор: обмеження у готівці та різке зростання цін на все. Якщо першого тижня народ поніс гроші у банки через підвищену ставку, то тепер він почав згадувати дефолти і неможливість зняти депозити, тож пішов знімати гроші. Технічно банківську паніку не можна зупинити лише регуляторними обмеженнями, а це виведе людей на вулицю».

Експерт образно порівняв сьогоднішню російську фінансову систему з куркою, якій відрубали голову, але вона за інерцією ще якийсь час бігає. Але через те, що фінансова система РФ дуже велика і європейці мають всередині неї чимало грошей, ця «курка» побігає не пару хвилин, а пару тижнів.