Українців за кордоном попросили домагатися від провайдерів підключення українських каналів

Для цього вони безкоштовно надали право на ретрансляцію свого сигналу за кордоном.

pixabay.com

Українські телеканали безкоштовно надали право на ретрансляцію сигналу за межами України в мережах усіх типів провайдерів. Про це повідомив менеджер проекту Олександр Тишкевич. Ініціатором став директор напряму PayTV Starlight Media Микола Фаєнгольд.

- Це звернення насамперед до громадян України, які мають родичів або знайомих за кордоном, щоб вони просили своїх провайдерів підключити наші телеканали, - розповів Тишкевич.

Докладно про ініціативу можна прочитати на сайті uatv.world. Усі вказані на ньому телеканали безкоштовно надали права на ретрансляцію сигналу за межами України у мережах усіх типів провайдерів. Прийняти сигнал із супутника (параметри вказані під кожним каналом) і ретранслювати його у своїх мережах можна до закінчення війни. Для країн поза територіями покриття перерахованих супутників можлива доставка SRT/IP. Для отримання сигналу необхідно скористатися контактною формою. Також на сайті є контакти, якщо для ретрансляції необхідні дозвільні документи, сигнал в IP.

Олександр Тишкевич пояснив, що спершу роздавати сигнал намагалися через партнерів, але провайдери за кордоном не можуть транслювати українські телеканали без дозвільних документів.

- Через це ініціатива і дозріла, щоб провайдер міг зайти, побачити дозвіл та за інструкцією підключити наші канали, - сказав він.

Телеканал РАДА вже має версії англійською та російською мовами.