На Львівщині діти з понеділка повернуться до занять, а на Закарпатті – ще тиждень канікул

14 березня закінчуються два тижні канікул, запроваджених Міносвітою через початок війни.

REUTERS

Позапланові канікули, оголошені Міносвітою одразу після того, як Росія розв'язала війну на території України, добігають кінця. Проте не у всіх регіонах навчання відновиться. «КП в Україні» зібрала все, що відомо про навчальний процес у областях на даний момент.

Закарпаття: канікули продовжать ще на тиждень

За словами директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар'яни Марусинець, у регіоні вимушено переміщених поселяють у садах та школах, а вчителів залучають до волонтерства. У зв'язку з цим територіальні громади повідомили, що не можуть поновити повноцінний навчальний процес.

- В області зараз багато переселенців, тож повертатися до навчальних закладів не можемо. Розуміємо, що осередки зайняті, педагоги також піклуємося про безпеку дітей. Продовжуємо моніторити ситуацію, а поки що – канікули, – наголосила Марусинець.

За її словами, наступного тижня це питання із представниками районних військових адміністрацій, відділів освіти ТГ буде розглянуто знову.

Львівська область: навчання відновлюється

Навчання буде організовано в залежності від ситуації в місцевості, де установа знаходиться та чи безпечно це для дітей. За даними департаменту освіти Навчання проходитиме у таких формах:

Кожен навчальний заклад самостійно визначатиме форму навчання. До навчання залучатимуть і евакуйованих дітей

Івано-Франківська область: розпочато реєстрацію учнів та студентів, що евакуювалися

У департаменті освіти і науки області оголосили про старт реєстрація для навчання учнів із числа внутрішньо переміщених. Зробити це можна за посиланням.

Хмельницька область

Департамент освіти рекомендував відновити навчання із 9 березня з використанням дистанційного навчання. Це стосується загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Педагогам дозволено проводити заняття з дому.

Тернопіль: навчання відновлюється 14 березня

- З 14 березня у Тернополі відновлюємо дистанційне навчання для школярів. І хоча цього року не буде випускних іспитів та ЗНО, але діти мають здобувати освіту. Також заохочуємо навчання дітей, які приїхали до Тернополя з інших областей. Зверніться до директора школи, яка ближче до вашого місця проживання. Садики в Тернополі поки не працюватимуть, - заявив мер Тернополя Сергій Надал.

Наразі це вся інформація. «КП в Україні» відслідковуватиме рішення інших обладміністрацій та мерів.

Як рекомендувало навчатися Міносвіти

У відомстві зазначили, що садки в умовах війни поки що краще не відкривати. У той самий час навчальний процес у школах, залежно від ситуації, можна призупинити чи проводити дистанційно. Діти-біженці можуть відвідувати школу за місцем тимчасового перебування.

Профтехучилища можуть вивчати дистанційно. У коледжах та університетах дозволено розпочати навчання, залежно від ситуації, у дистанційній чи змішаній формі.