Перша колона автобусів із евакуйованими жителями Сум прибула до Полтави.

Друга – заїхала на територію області.

Із Сум, які зазнали атаки ворога, евакуйовано близько 3 тисяч людей. Перша колона з 22 автобусів вже прибула до Полтави. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Дмитро Живицький у своєму Телеграм-каналі.

- Хороші новини – із Сум евакуйовано мирних жителів. Перша колона із 22 автобусів вже прибула до Полтави. 1100 іноземних студентів продовжать евакуацію потягом до Львова. Наразі всі в безпеці, отримали харчування, – повідомив Живицький.

За його словами, друга колона з 39 автобусів з евакуйованими жителям Сум також знаходиться на території Полтавської області.

- Це діти, жінки, люди похилого віку, іноземні студенти. За бажанням люди зможуть залишитись у Полтаві, або продовжити евакуацію до Львова. Гуманітарним коридором також скористалися водії цивільного автотранспорту, – зазначив чиновник.

Евакуація із Сум почалася 8 березня, але через стрілянину за маршрутом зеленого коридору вивезення населення довелося припинити. Російські окупанти стріляли по автобусах та мирних громадян. Евакуацію планують продовжити після того, як ворог припинить напад.