В Україні оголошено премію в мільйон доларів за трофейний бойовий літак окупантів. Російські льотчики також можуть заробити

За гелікоптер дають півмільйона, теж непогано.

Vitaly V. Kuzmin vitalykuzmin.net commons.wikimedia.org

Українці (і росіяни) можуть добре заробити на вертольотах та літаках армії РФ, якщо викрадуть чи відвоюють хоча б один із них. Трофейна бронетехніка ворога вже у великій кількості стоїть на службі ЗСУ, а ось літальні апарати захопити без пошкоджень поки що не виходило. В "Укроборонпромі" хочуть виправити цей недоробок, забезпечивши мисливцям за трофеями гарну мотивацію. Про це глава української делегації на переговорах з Росією Давид Арахамія написав 8 березня на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Державний концерн "Укроборонпром" готовий сплатити премію 1 000 000 доларів США за викрадений або трофейний літак. Також продовжує діяти програма 500 000 доларів США за захоплений вертоліт у робочому стані. Пілотам РФ, які готові брати участь у програмі, гарантуємо видачу громадянства вільної країни", - написав Арахамія.

Антон Геращенко уточнив, що акція поширюється лише на тих російських пілотів, які не атакували українські міста та не вбивали українців.

Раніше в НАЗК зазначили, що відбиту у ворога техніку не потрібно вносити до щорічної декларації про доходи, оскільки військові трофеї не оподатковуються.

Тим часом ЗСУ за 13 днів війни знищили вже 48 російських літаків та 80 вертольотів.