Зеленський обговорив із іноземними колегами бойкот російського експорту та імпорту

Президент України зателефонував главам Польщі Анджею Дуді та Франції Еммануелю Макрону, прем'єр-міністрам Британії Борису Джонсону та Індії Моді та іншим.

instagram.com/zelenskiy_official/

Президент України у зв'язку з військовими діями у нашій країні продовжує щодня зв'язуватися з головами та лідерами урядів інших країн. Напередодні він мав телефонні розмови з президентом Польщі Анджеєм Дудою, прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном і головою італійського уряду Маріо Драгі. Президентом Франції Емануелем Макроном та прем'єр-міністром Індії Моді.

– Отримав дуже важливі сигнали. Які, я певен, посилять Україну. Наші тези у розмовах із партнерами цілком логічні. Справедливі. Чесні. Якщо вторгнення триває і Росія не відмовилася від своїх планів проти України, отже, потрібний новий санкційний пакет. Нові санкційні кроки проти війни та заради миру, – зазначив Зеленський у зверненні до українського народу 7 березня.

За його словами, йшлося про:

Бойкот російського експорту. Зокрема, відмова від нафти та нафтопродуктів із Росії. Це можна називати ембарго. А можна просто мораллю. Коли відмовляєшся давати гроші терористу.

Бойкот імпорту в Росію. Якщо не хочуть дотримуватись цивілізованих правил, то не повинні отримувати і товарів та послуг від цивілізації. Нехай війна їх нагодує.

- Міжнародна спільнота має діяти ще рішучіше. Коли хтось втрачає розум, треба втратити страх і забути про комерцію. Потрібно захищатися. Потрібно бути моральними. І державам, і компаніям. Треба боротися проти нелюдської сили, яка хоче зруйнувати саму людяність, – наголосив Зеленський.

Росія напала на Україну 24 лютого о 5-й ранку після того, як Путін заявив про початок «спецоперації». "КП в Україні" веде щоденну онлайн-хроніку подій.