Зеленський присоромив світових лідерів за мовчання: Ви не сховаєтесь від нових вбивств в Україні

Розшифровка відеозвернення Володимира Зеленського 6 березня.

Президент Володимир Зеленський заявив, що санкцій, які застосовують Захід, недостатньо, щоб зупинити президента Росії Володимира Путіна. Український лідер здивований сьогоднішнім мовчанням світових лідерів, які проігнорували анонс нових бомбардувань російською владою.

– Російським військовим мало того, що вони вже наробили. Мало зруйнованих доль. Покалічених життів. Вони хочуть вбити ще більше. На завтра Росія офіційно анонсувала обстріл нашої території. Наші підприємства. Оборонний комплекс Більшість – побудовані десятиліття тому. Ще радянською владою. Побудовані у містах. А тепер вони серед звичайного міського середовища. Там працюють тисячі людей. Сотні тисяч – живуть поряд. Це вбивство. Свідоме вбивство. І я не почув сьогодні реакції від жодного лідера світу. Жодного західного політика. Реакція на цей анонс. Вдумайтеся у почуття безкарності окупантів: вони анонсують заплановані звірства. Чому? Тому що немає реакції. Тому що мовчання. Ні слова, начебто західні лідери розчинилися цього вечора. В цей день. Сподіваюся, що хоч завтра ви це помітите. Відреагуєте. Щось скажете. Ми точно знаємо, хто підготував цю атаку. Достеменно знаємо, як будуть накази по вертикалі командування. Ми всі знаємо. І не пробачимо нічого. На вас чекає трибунал. І суд Божий, якщо спробуєте сховатися.

Зухвалість агресора – це чіткий сигнал для Заходу, які застосовуються проти Росії санкцій – недостатньо. Бо там не зрозуміли. Чи не відчули. Не побачили, що світ справді рішучий. Справді, прагне зупинити цю війну. Ви не сховаєтесь від цієї реальності. Ви не сховаєтесь від нових вбивств в Україні, - сказав Зеленський.

Після сьогоднішнього бомбардування Вінниці президент Зеленський заявив, що якщо Захід не закриє небо над Україною або не відправить нам військових літаків, то стане співучасником убивств.